lördag 19 februari 2011

Syndigt god chokadkladdkaka


Som rubriken säger är denna kladdkaka syndigt god. Den är sådär underbart lagom kladdig, smakar mörk choklad och smälter i mun. jag gjorde en mörk chokladkräm till och den blev ännu godare.
Receptet på denna kaka kommer från tidningen Mat och Vin.



KLADDKAKA:
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4,5 msk kakao
150 gram smält smör
2 st ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen.
3. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, cirka 1,5 liter. Grädda i ugnen i 2025 minuter. Kakan ska vara lite lös och kladdig inuti.
4. Låt svalna i formen.


Chokladkräm
50 g valfri choklad
(Jag använde 50 g 70% choklad)
1. 1/5 dl grädde

värm upp tills chokladen är helt smält
låt svalna bred över den svalna kakan.
ät och njut!!!!!

7 kommentarer:

  1. Kladdkaka är väl det bästa som finns...mmm :-)

    SvaraRadera
  2. Bakverk och fikastunder. En kladdkaka passar alla tillfällen, helt otroligt gott. Du borde prova detta recept, detta är utan tvekan den bästa kladdkaka som finns ;-)

    SvaraRadera
  3. cupcakesfluffan; precis vad det är. Man kan inte få nog av den!

    SvaraRadera
  4. Erika-bkaglädje: Supergod!

    Bland muffins och pelargoner: Choklad är väl underbart!!

    SvaraRadera