tisdag 19 april 2011

Borek, Kurdiska filodegsknyten


Dessa små filodegsknyten är underbara små snacks. Jag har fyllt just de här med fetaost och persilja. Jag brukar oftast göra hälften med köttfärs och fetaost och hälften utan köttfärs. Båda är lika goda. Jag brukar servera dessa lite hur som helst, till maten, som snacks på fest eller till en tv kväll. Dom är goda när som helst.

Recept och beskrivning:

Hacka bladpersilja
Blanda persiljan med en krämig fetaost, lite olivolja, riv ner en vitlöksklyfta och krydda med salladskrydda.


Ta två ark filodeg, pensla emellan med en blandning av rapsolja och smält smör. Pensla också längst ner på bredsidan på det översta arket. Skär nu på bredsidan tre fingrar breda remsor lägg en klick av ostblandningen på vaje remsa och gör små knyten.


Pensla knytena med lätt uppvispad ägg blandat med rapsolja. Strö över rostade sesamfrön grädda mitt i ugnen på ca 200 grader tills det blir gyllenbruna.


Lycka Till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar