lördag 19 februari 2011
Syndigt god chokadkladdkaka
Som rubriken säger är denna kladdkaka syndigt god. Den är sådär underbart lagom kladdig, smakar mörk choklad och smälter i mun. jag gjorde en mörk chokladkräm till och den blev ännu godare.
Receptet på denna kaka kommer från tidningen Mat och Vin.
KLADDKAKA:
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4,5 msk kakao
150 gram smält smör
2 st ägg
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen.
3. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, cirka 1,5 liter. Grädda i ugnen i 2025 minuter. Kakan ska vara lite lös och kladdig inuti.
4. Låt svalna i formen.
Chokladkräm
50 g valfri choklad
(Jag använde 50 g 70% choklad)
1. 1/5 dl grädde
värm upp tills chokladen är helt smält
låt svalna bred över den svalna kakan.
ät och njut!!!!!
Etiketter:
annat gott,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Kladdkaka är väl det bästa som finns...mmm :-)
SvaraRaderaBakverk och fikastunder. En kladdkaka passar alla tillfällen, helt otroligt gott. Du borde prova detta recept, detta är utan tvekan den bästa kladdkaka som finns ;-)
SvaraRaderaSer tokgott ut :-)
SvaraRaderacupcakesfluffan; precis vad det är. Man kan inte få nog av den!
SvaraRaderaSer riktigt smarrig ut.
SvaraRaderaMmm jag älskar choklad i alla dess former!
SvaraRaderaErika-bkaglädje: Supergod!
SvaraRaderaBland muffins och pelargoner: Choklad är väl underbart!!