onsdag 21 september 2011

Cherryblossom tårta nr4


Jag blir så glad när mitt arbete uppskattas. Bruden som jag bakade cherryblossom tårtan åt ville bjuda sina arbetskamrater på en smakbit från hennes bröllop. Denna smakbit i form av tårta. Därför ville hon ha samma smaker och utseende som hennes bröllopstårta.
Till denna tårta använde jag köpt sugarpaste till att täcka tårtan, vilket jag aldrig gör. Blev väldigt besviken. Sugarpasten var inte alls smidig, den svettades och jag blev otroligt missnöjd med resultatet.
Kommer i framtiden hålla mig till mitt sugarpaste recept, blir aldrig besviken på den SP.



Denna tårta bestod av: Ljusa bottnar, Mörkchoklad mousse, hallon mousse, spacklad med chokladfrosting. Täckt köpt sugarpaste. Dekorerad med hemmagjordsugarpaste.

tisdag 13 september 2011

Supergod chokladkaka


Jag bakade en enkel choklad och vaniljkaka som jag spacklade med denna underbara chokadfrostingen. Den superenkel att göra och så god. Jag använder denna frosting till att spackla mina tårtor med.

torsdag 8 september 2011

Cherryblossom bröllopstårta


Nu var det längesen jag bloggade. Vi har äntligen flyttat och börjar få ordning på saker och ting.
I våras fick jag frågan om jag kunde baka till ett bröllop som skulle vara i slutet på augusti. Kände mig hedrad och tackade ja, önskemålet var en trevånings cherryblossom tårta. Som vanligt glömde jag att ta med vår bra kamera så jag fick använda mobilen att fota.
Efter bröllopet fick jag ett mail, tårtan blev en succé och varje smula åts upp.
Tack för förtroendet och all lycka i framtiden.



Tårtan bestod av: Mörk chokladmousse, hallonmousse med färska hallon, spacklad med mörk chokladfrosting. Täckt och dekorerad med hemmagjord sugarpaste.