måndag 22 augusti 2011

Make up-fashionista tårta


Min kära svägerska har fyllt 20 år. Under våren gick hon en Make up-artist utbildning och hon är väldigt modeintresserad därav temat. Tårtan var väldigt rolig att göra men eftersom vi ska flytta har jag packat ner det mesta av mina tårtredskap. Så när jag väl ska sätta mig och börja modellera kommer jag på att nästan allt är nerpackat. De enda färger som fanns framme var dessa. Men jag blev ändå nöjd med slutresultatet.

Min svägerskas favorit fyllning är vit chokladmousse med hallon och blåbärsmousse så denna tårta fyllas med detta. Jag gjorde ahllon och vaniljbottnar och tårtan spacklades med mörk chokladfrosting. Tårtan är täckt och dekorerad med hemmagjord sugarpaste samt modelleringschoklad.

måndag 8 augusti 2011

Bröllopstårta med kallor


Den här sommaren har det inte bakats så mycket. Vi ska flytta och har därför en del att stå i. Redan våras tog brudparet G&J kontakt med mig och frågade om jag kunde göra deras bröllopstårta. Jag kände mig ärad och tackade självklart ja. Att få baka till en sådan speciell dag känns väldigt speciellt och inget får gå fel.
Allt gick bra med tårtan men jag var väldigt nervös när jag monterade tårtan. Det var otroligt varmt och jag ville inte stå och fota den utan det var snabba ryck som gällde.
Brudparet var väldigt nöjda, tack G&J för förtroendet.

Tårtan bestod av: Ljusa bottnar, vitchoklad mousse, hallon och blåbärsmousse. spacklad med vaniljsmörkräm. Täckt och dekorerad med hemmagjord sugarpaste. Kallorna och pärlbandet målade med ätbar pärlemo. Pistillerna rullade i gulfärgad mannagryn.