tisdag 28 juni 2011

Gräddtårta


Ibland är det så gott med en enkel saftig sockerkaka. Jag valde att göra den ännu godare med lättvispad grädde, färska svenska jordgubbar och hyvlad vitchoklad. Så enkelt och så gott.
Till alla er läsare därute jag kommer inte uppdatera bloggen lika ofta nu. Nu är det sommar och jag prioriterar inte min dator i första hand. Men något inlägg i veckan ska jag försöka lägga upp. Vill önska en riktigt skön sommar!!!

torsdag 23 juni 2011

Bröllopstårta i aprikos


Det har bakats för fullt. S och P har gift sig och jag fick den stora äran att baka deras bröllopstårta. Tårtan skulle vara vit med aprikosa pioner och band. jag visa några förslag på hur pionerna skulle se ut och de valda ut dessa. Brudparet var själva väldigt nöjda och likaså jag. Det var tårta för 110 personer. Så en stora våningstårta och fyra stora tårtor vid sidan av.
Jag målade blommorna, banden och caketoppern med aprikospärlemo pulverfärg Tyvärr var jag tvungen att fota i köket på restaurangen så därav de dåliga bilderna. Man ser inte den vackra aprikosa färgen.
Jag önskar brudparet all lycka i framtiden och tack för förtroendet!!!

 
Posted by Picasa


Tårtan bestod av: Ljusa bottnar, Vitchoklad mousse, hallon och blåbärsmousse. spacklad med vaniljsmörkröm. Täckt med hemmjord sugarpaste. dekorationer i en blanding av flocwerpaste tillsammans med hemmagjord sugarpaste.

onsdag 15 juni 2011

30-års tårta


Min kära syster har fyllt 30. Detta firades självklart med tårta. Av någon anledning så gick allt bara fel. Bottnarna blev för mjuka, chokladmoussen för lös, detta resulterade i att tårtan brakade ihop innan jag hann spackla den. Men jag la tårtan i frysen en stund. När jag tog ut den var den rätt ok. När jag väl skulle täcka tårtan så började fyllningen smältann så det vara snabba ryck därav det buckliga resultatet. Men trots en bucklig tårta var den otroligt god och min syster blev väldigt glad för den. Det är väl det som är huvudsaken va??!




Tårta bestod av: Ljusa bottar, vitchoklad mousse, hallon mousse med hela hallon, spacklad med grädde. Täckt och dekorerad med hemmagjord sugarpaste.

tisdag 14 juni 2011

Studenttårta med nalle


Min kusin tog studenten förra veckan. Jag hann inte ta några bilder på tårtan innan vi la fram den. Min kusin blev jätteglad över tårtan och den smakade väldigt gott. Nallen på tårtan ställde till en del problem. Den blev för tung och ville luta bakåt hela tiden.

Tårtan bestod av ljusa bottnar, hallon och blåbärsmousse, glasskräm spacklad med mörkchoklad frosting. Täckt och dekorerad med hemmagjord sugarpaste.

lördag 4 juni 2011

Alfons Åberg Tårta


Tiden går väldigt snabbt. Den här tårtan förde mig tillbaka i tiden ca 15 år. En av mina gamla vänner på högstadiet skriver den otroligt härliga bloggen, Nu när du finns http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=986548.
Hennes lilla kille fyller 1 år och hon önskade en Alfons tårta dagen till ära. När vi pratade om tårtan insåg vi att det hade gått 15 år sedan vi sågs. Otroligt vad tiden går snabbt.



Tårtan bestod av: Ljusa bottnar, dumlefluff, glasskräm. Spacklad med mörkchoklad frosting. Täckt och dekorerad med hemmagjord sugarpaste.