måndag 28 februari 2011

Födelsedagstårta


Denna tårta beställdes av min chef. Hon gav mig helt fria händer gällande dekoration men med önskemålet blommor. Hon kommer från Finland, därav färgvalet. Jag känner mig nöjd med den här tårtan och speciellt rosorna. Har äntligen förstått mig på rosutstickaren, ännu en gång tack vare youtube.Det var även första gången jag marmorerade ett helt lock, tycker att den blåa färgen är underbar.


Tårtan bestod av: Chokladbottnar, Tobleronefluff, mörkchokladmousse, spacklad med chokladfrosting. Täckt med hemmagjord sugarpaste dekorationer i hemmagjord sugarpaste.

torsdag 24 februari 2011

Gymnast tårta


En tårta med en tjej som sitter i spagat.
Den här tårtan var väldigt rolig att göra. Det är första gången jag modellerar en figur, är väldigt nöjd med resultatet. Tacka vet jag youtube, hur klarade man sig förut??!.


Tårtan gick relativt snabbt att göra men krångligast var håret. Jag gjorde frisyren först sedan satte jag fast håret på huvudet.



Tårtan bestod av: Chokladbottnar, Toblerone fluff, spacklad med mörk choklad ganache. Täckt med hemmagjord sugarpaste. Dekorationer i hemmagjord sugarpaste.

lördag 19 februari 2011

Syndigt god chokadkladdkaka


Som rubriken säger är denna kladdkaka syndigt god. Den är sådär underbart lagom kladdig, smakar mörk choklad och smälter i mun. jag gjorde en mörk chokladkräm till och den blev ännu godare.
Receptet på denna kaka kommer från tidningen Mat och Vin.



KLADDKAKA:
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4,5 msk kakao
150 gram smält smör
2 st ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen.
3. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, cirka 1,5 liter. Grädda i ugnen i 2025 minuter. Kakan ska vara lite lös och kladdig inuti.
4. Låt svalna i formen.


Chokladkräm
50 g valfri choklad
(Jag använde 50 g 70% choklad)
1. 1/5 dl grädde

värm upp tills chokladen är helt smält
låt svalna bred över den svalna kakan.
ät och njut!!!!!

onsdag 16 februari 2011

Mini chokladcupcakes med Riesenfluff


Det här blev en cupcake vecka. Jag har inte haft några tårtor att göra denna vecka och behovet av att baka och dekorera är mycket stort. Bakade dessa små cupcakes igår. Ville pröva olika sätt att göra blommor. Jag kom fram till att handgjorda rosor passade mig bäst. Blir inte bra med min rosutstickare. Den lilla blomman använde jag baksidan av en tyll som utstickare och sedan en vass liten kniv för att göra bladen. Blev helt ok.




Recept minimuffins
4 msk smör
55g socker
1 ägg
55g mjöl
2 msk kakao
1 msk mjölk

Rör smör och socker vitt och luftigt
rör ner ägget, lite i taget.
Sikta ner mjöl och kakao och vänd ner det med en metallsked.
Rör ner mjölken

grädda i 190 grader i ca 10-15 min.

måndag 14 februari 2011

Morotscupcakes


Dessa otroligt goda och saftiga cupcakes gjorde jag till min vän som var på besök från Paris. Det är morotscupcakes med cream cheese frosting och dekoration i hemmagjord sugarpaste. Tyvärr hade jag inte några fina muffinsformar hemma.

fredag 11 februari 2011

Barcelona och kamera tårta


Denna tårta gjorde jag till en vän som fyller år idag. Hans stora intresse är att fotografera och han är ett stort fan av Barcelona FC. Tårtan blev inte riktigt som jag hade planerat. Tanken var att stjärnorna skulle få röda streck.
Men min lilla pojke ville inte låta mamma jobba ifred. Senare upptäckte jag också att jag hade glömt sätta dit ett H på namnet. Han stavar Shwan och inte Swan. Återigen måste jag skylla på lillgrabben. Det är svårt med en liten bebis som vill sitta i mammas knä medan jag sitter och försöker dekorera. När jag var färdig hade lillkillen fått blå pastafärg på både hände och fötter. Väldigt gulligt.





Denna tårta bestod av: chokladbottnar, mörkchokladfluff, tobleronefluff, spacklad med chokladkräm. Täckt med hemmagjord sugarpaste. Dekorationer i hemmagjord sugarpaste.

tisdag 8 februari 2011

Ballerina tårta


En vän till min man ringde mig och ville överraska flickvännen med en tårta. Han hade sett min blogg och tyckte mina tårtor var fina. blir så glad när mitt arbete uppskattas. Hans flickvän är dansare, därav av temat. Först funderade jag på att modellera en dansare men min man föreslog balettskor. Vilket det också blev. Jag blev otroligt nöjd med resultatet. Fick också chansen att använda ett av mina nya verktyg för kantdekoration.




Denna tårta bestod av:
Ljusa bottnar. Hallon och blåbärsgrädde, vitchoklad mousse, spacklad med grädde. dekorationer i hemmagjord sugarpaste.

söndag 6 februari 2011

Pakettårta


Denna vecka har det varit fullt upp när det gäller tårtor. Men oj så kul det är. Denna tårta gjorde jag till min svåger som fyller år idag. Tanken var att det skule vara en stor fluffig rosett. Jag marmorerade rosetten banden och även pärlbandet.
Blev inte riktigt nöjd med den men den smakade väldigt gott. Pastan torkade inte som det skulle på rosetten så den sjönk ihop. Sedan när jag skulle försöka fixa det genom att lägga lite papper gick rosetten sönder istället Jag fick i alla fall pröva mitt nya verktyg, pärlbandsutstickaren. Det lyfte tårtan något tyckte jag.



Tårtan bestod av.
Ljusa bottnar, Passionsfruktmousse, vitchokladmousse med en bädd av hallon och blåbär. Spacklad med grädde. Dekorationer och lock av hemmagjord sugarpaste.

fredag 4 februari 2011

iPhone tårta

Min bror fyller år idag och vilken tårta passar bättre till detta tillfälle än en iPhonetårta.
Denna tårta var jätterolig att göra. Nu ska jag och lillgrabben til storvreta och fira brorsan.




Denna tårta bestod av: chokladbottnar
Mörkchoklad mousse, dummlefluff.
Spacklad med dumlefluff.
Dekorationeri marsian och hemmagjord sugarpaste

onsdag 2 februari 2011

Över 100 besökare

Helt otroligt att jag har haft över 100 besökare redan. Detta ska ju självklart firas med ett paket. Det bästa paketet är ett paket fyllt med choklad, därför denna tårta. Min lilla kille sitter i mitt knä nu och vill trycka på tangenterna, vilket gör det svårare att skriva. Men jag gör mitt bästa, om det blir några stavfel vet ni varför.
I samband med att jag skapa min blogg i måndags beställde jag också en massa tårtverktyg. Fick paketet idag så kul så nu ska jag sätta mig och testa lite.






Tårtan består av:
Chokladbottnar
Mörk chokladmousse spacklad med chokladkräm. Dekorationer i hemmagjord sugarpaste.


Måste även visa en bild på lillkillen som också vill vara med och skriva